Το μυστικό γύρω απο την απώλεια λίπους

 
Η απώλεια βάρους και λίπους στις μέρες μας, και γενικότερα ο χώρος του fitness, θεωρείται μόδα. Μοντέλα να ανεβάζουν βιντεάκια κάνοντας γυμναστική ,ηθοποιοί ανεβάζουν την διατροφή τους, τραγουδιστές προμοτάρουν συμπληρώματα διατροφής, απότομη αύξηση των γυμναστων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εταιρίες να διοργανώνουν διάφορα events στο βωμό της υγιεινής διατροφής και της αλλαγής στο τρόπο ζωής, και όλα αυτά προκειμένου να μένουν στο προσκήνιο όλοι οι παραπάνω.
Παρόλο που προσωπικά θεωρώ ευχάριστο το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με την γυμναστική και την άσκηση, το θέμα της απώλειας βάρους δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο σε αρκετό κόσμο. Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες , κυρίως της άσκησης, που δεν γνωρίζουν πως δουλέυει το ανθρώπινο σώμα με αποτέλεσμα και οι τρόποι αντιμετώπισης της απώλειας βάρους να θεωρούνται από ελλιπής έως λανθασμένοι.

Mε τους περισσότερους να υποστηρίζουν ότι :
Α) το λίπος μετατρέπεται σε ενέργεια, εδώ ίσως φταίει το μοτό «energy in vs energy out» για την απώλεια βάρους και γίνεται μια τέτοια παρανοήση,

Β)άλλοι να λένε ότι αποβάλλεται μέσω του ιδρώτα ή των ούρων, εν μέρη όπως θα δούμε πιο κάτω δίνουμε ένα δίκιο σε αυτούς που το υποστηρίζουν, χωρίς όμως να γνωρίζουν τον κύριο τρόπο απώλειας βάρους και

Γ) άλλοι πάλι να υποστηρίζουν ότι το λίπος μετατρέπεται σε μυς , πράγμα απίθανο αφού μυς και λίπος είναι 2 διαφορετικοί ιστοί και δεν μπορούν να μετατραπούν.

Η αλήθεια είναι ότι το λίπος αποβάλλεται μέσω της αναπνοής και του διοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό 85% και το υπόλοιπο 15% μέσω των νερών που δημιουργεί το σώμα μας, είτε αυτό λέγεται ιδρώτας είτε ούρα (γι αυτό και πιο πάνω αναφέραμε ότι δεν είναι τελείως λάθος η άποψη αυτών που υποστηρίζουν το Β).
Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι αναπνέοντας πιο γρήγορα θα χάσουμε βάρος πιο εύκολα και πιο γρήγορα, αντιθέτως μπορεί να προκαλέσει ζάλη και απώλεια των αισθήσεων.

Ξεχάστε λοιπόν τα “μικρά” μυστικά που ξέρετε, όπως ζελατίνες στην περιοχή της κοιλιάς κυριώς, βαρύς ρουχισμός ή εσωθερμικά έτσι ώστε να παραχθεί περισσότερος ιδρώτας και να γίνει πιο γρήγορη η απώλεια λίπους.
Ξεχάστε τα διουριτικά και τα χάπια του εμπορίου που λανσάρουν για γρηγορότερα αποτελέσματα. Αν κάποιος γυμναστής σας τα προωθεί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει προσωπικό οικονομικό όφελος από την συγκεκριμένη πώληση.
Γυμναστείτε σωστά, δυνατά, με πρόγραμμα, φτιάξτε την διατροφή σας, κάντε υπομονή και αφήστε το σώμα σας να δουλέψει όπως εκείνο ξέρει και τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν.

 
Καλές προπονήσεις!SOURCES


Share this Post