Διατροφή χωρίς ημερομηνία λήξης

‘Διατροφή χωρίς ημερομηνία λήξης’

Η πραγματική επιτυχία της διατροφής είναι όταν στο τέλος της ημέρας δεν θεωρείς οτι κάνεις διατροφή αλλά απλά τρως σωστά και υγιεινά!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Σίγουρα έχουμε όλη την καλή διάθεση να αλλάξουμε συνήθειες και να ξεκινήσουμε την βδομάδα μας, γιατί κάθε διατροφή που σέβεται τον εαυτό της ξεκινάει την Δευτέρα, αποφασισμένοι να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Καπου εκεί έγκειται η δυσκολία εύρεσης της ‘τέλειας’ διατροφής.

Τα επίπεδα των υπέρβαρων και των παχύσαρκων ανθρώπων στις μέρες μας είναι πιο υψηλά από ποτέ. Συμφωνα με μελέτες το 2014, 1 στους 3 ενήλικες θεωρείται υπέρβαρος και 1 στα 6 παιδιά  θεωρούνται παχύσαρκα. Με τόσες πολλές δίαιτες και διατροφές στην αγορά είναι πραγματικά απορίας άξιο τι πάει στραβά και τα επίπεδα παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται.

Στόχος είναι η έρευση μιας διατροφής με τον τέλειο συνδυασμό τροφίμων , με τα τέλεια αποτελέσματα σε σύντομο, εννοείται, χρονικό διάστημα και όσο γίνεται λιγότερες θυσίες.Αυτή η αναζήτηση είναι και αυτή που δημιουργεί τα προβλήματα και τα εμπόδια για την επίτευξη των στόχων μας.Τα προβλήματα  εμφανίζονται απ την αρχή κιόλας όταν θέτουμε στον εαυτό μας περιορισμούς, τι πρέπει να τρώμε και τι όχι ,ποια διατροφή πρέπει να επιλέξω και ποία πρέπει να αποφύγω? Δεν χρειάζεται να περιπλέκουμε τα πράγματα, όσο πιο απλα τόσο πιο εύκολα είμαστε συνεπείς στο πρόγραμμα μας.

Ένα δεύτερο πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι η προσπάθεια αλλαγής των διατροφικών μας συνηθειών απ την μία μέρα στην άλλη με αποτελέσματα τα φαγητά που στερούμαστε να μας γίνονται πιο επιθυμητά και όσο και να εναντιωνόμαστε σε αυτές τις επιθυμίες μας στην αρχή της διατροφής μας, κάποια στιγμή αναπόφευκτα σταματάμε την δίαιτα και ξαναγυρίζουμε στις παλιές μας συνήθειες.

Όλες  οι διατροφές  έχουν ένα κοινό παρονομαστή και αυτός είναι  η επίτευξη της κατανάλωσης λιγότερων φαγητών /θερμιδών από αυτών που ξοδεύουμε σε μορφή ενέργειας  είτε μέσω της άσκησης είτε μέσω της καθημερινότητας μας.

Δεν υπάρχει  η τέλεια διατροφή, δεν υπάρχει κάποιο χάπι που θα μας αδυνατίσει και δεν υπάρχουν φαγητά που βοηθούν στην γρήγορη απώλεια λίπους ή βάρους. Όλα θέλουν τον χρόνο τους και την συστηματικότητα τους.

Ποιό όμως είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί στην αποδοχή μια υγιεινής διατροφής χωρίς ημερομηνία λήξης? Τα σωστά βήματα είναι τα ακόλουθα:

 

 

 

 

Μια διατροφή δεν έχει ημερομηνία λήξης, την τελείωσα οπότε τώρα γυρνάω στις παλιές μου συνήθειες, πρέπει να γίνει καθημερινότητα μας , τρόπος ζωής, αυτή είναι η πραγματική επιτυχία της διατροφής, όταν στο τέλος της ημέρας δεν θεωρείς οτι κάνεις διατροφή απλά τρως σωστά και υγιεινά!

 

Share this Post